CV Eeva-Maija Heikkinen

Olen toiminut yritysmaailmassa 30 vuoden ajan, pääsääntöisesti ravintola-, catering- ja hotellialan esimies- ja johtotason tehtävissä useissa alan merkittävissä yrityksissä. Viimeiset 10 vuotta olen työskennellyt catering-yrityksen myynti- ja asiakkuusjohtajana. Teimme tiimini kanssa vuosittain lähes 200 ravintolanpitotarjousta. Asiakasyritysten kautta olen tutustunut kattavasti Suomen yritysmaailman lisäksi oppilaitoksiin, kuntiin ja hoiva-alan yrityksiin. Vastuualueelleni on kuulunut Pohjoismaisten kehitysprojektien ja verkoston johtaminen sekä kansainvälinen verkostotyöskentely. Olen työni kautta päässyt tutustumaan ravintola-alan yrityksiin, toimiviin liikeideoihin ja konsepteihin ympäri maapalloa (Pohjoismaiden lisäksi mm. Alankomaat, Ranska, Englanti, Saksa, USA, Japani, Kiina, Baltian maat ja Venäjä). Minulla on myös hyvät kontaktiverkostot näistä yrityksistä.

Työkokemus

    • 2016 - Toimitusjohtaja, Plato Consulting Oy
    • 2006-2015 Johtaja, myynti- ja asiakkuuksien hallinta, Fazer Food Services
    • 2010-2013 Vice President, myynti- ja asiakkuuksien hallinta, Fazer Food Services (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja)
    • 2003-2005 Avainasiakasjohtaja, Fazer Amica
    • 1997-2003 Aluepäällikkö, Amica Ravintolat
    • 1995-1997 Kehityspäällikkö, Arctia Ravintolat
    • 1994-1995 Ravintolanjohtaja, Hyvä Ystävä -ravintolat
    • 1991-1994 Ravintola- ja hotellipäällikkö, Restel
  • Projektit
    • 2014-2015 Sales Excellence, Fazer Food Services
    • 2014 b2b asiakkaiden tarvepohjainen segmentointi, Fazer Food Services
    • 2012-2013 FF13 kehitysprojekti, Fazer Food Services
    • 2010 Aino-kehitysprojekti, Fazer Food Services
    • 2008 CRM-järjetelmän kehitysprojekti, Fazer Food Services
    • 1996-1997 ravintola Adlon (Pörssitalo, Helsinki) -projektin projektipäällikkö (saneeraus, uudelleenrakentaminen, liikeideat, käynnistäminen)
  • Luottamustoimet
    • 2008-2014 Hallituksen jäsen, Blue Service Partners
    • 2008-2014 Hallituksen varajäsen, Mara (Matkailu- ja ravintolapalvelut)
    • 2011-2013 Catering-valiokunnan työryhmän jäsen, Mara
    • 2008-2014 Fazerin edustaja, Six Continents Catering Alliance
  • Koulutus
    • Restonomi, majoitus-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdollinen tutkinto, Haaga Instituutti (nyk. Haaga Helia)
    • MBA, Haaga Instituutti (nyk. Haaga Helia)
    • Kauppatieteen opintoja 150 opintopistettä (mm. johtaminen, markkinointi, aikuiskasvatustiede), Jyväskylän yliopisto, 9/2015-